Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

3η Μετακίνηση: "Designing Inclusive Educational Environments"



     Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με τίτλο «Εκπαίδευση για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς» και περιλαμβάνει επτά κινητικότητες σε ισάριθμα επιμορφωτικά σεμινάρια, η εκπαιδευτικός (κλάδου ΠΕ02) του Σχολείου μας, Χρυσή Χουρσάν συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Designing Inclusive Educational Environments”, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας από 22/10 έως 26/10/2018.

Φορέας υλοποίησης:  https://www.teacheracademy.eu/

https://www.teacheracademy.eu/course/inclusive-education/


Το σεμινάριο βρίσκεται στην πλατφόρμα SEG στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/teacher_academy/catalogue/detail.cfm?id=44999




Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως κύριο αντικείμενο έχει την διαφορετικότητα εντός σχολικής τάξης και σχολικής κοινότητας καθώς και την μαθησιακή ενίσχυση των μαθητών εκείνων που χαρακτηρίζονται ως μη προνομιούχοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε έμφαση στην αναγνώριση της διαφορετικότητας και στην πολυδύναμη έννοια της συμπερίληψης και ως μέθοδοι παρουσιάστηκαν η προσαρμογή και η διαφοροποίηση μικρής ή μεγάλης έκτασης των ΑΠΣ, ο σχεδιασμός διαφοροποιημένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων,  η συνεργατική μάθηση και η χρήση ΤΠΕ.




Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου σεμιναρίου υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη, εκτός από την παρουσίαση και την διερεύνηση κοινωνικά και μαθησιακά επίκαιρων εννοιών και μεθόδων, η ίδια η συνύπαρξη 11 εκπαιδευτικών από 7 ευρωπαϊκές χώρες και η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών που προέκυψε από αυτήν. Το ίδιο το σεμινάριο κινήθηκε στην κατεύθυνση της παρουσίασης νέων εννοιών και μεθόδων με παραδείγματα, ποικίλα εποπτικά μέσα με ευρετική και συνεργατική μάθηση. Η όλη εμπειρία θα αξιοποιηθεί με τις κατάλληλες προσαρμογές στο περιβάλλον του σχολείου με στόχο μια εκπαίδευσή χωρίς αποκλεισμούς"

Ευχαριστούμε το πρόγραμμα ERASMUS+ για την ευκαιρία που μας δίνει!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 και η διάδοση των αποτελεσμάτων του σχεδίου συνεχίζεται.... 15 Οκτωβρίου 2021 Το σχολείο μας συμμετείχε στις Erasmusdays που οργάνωσε το Τμ...